Zespół

Mateusz Stonkus

Codziennie zaskakuje swoją wiedzą, z łatwością przytaczając ciekawostki i anegdoty ze świata whisky. Ekspert od procesu produkcji, finiszowania w beczkach i historii destylarni. Twierdzi że w żadnym innym miejscu whisky nie smakuje tak, jak w naszym whisky barze.

Prowadzi degustacje i szkolenia. Jako lokalny Ambasador Stock Polska odwiedza bary i zaraża miłością do whisky. Znany z ciętego dowcipu.

Artur Klimczak

Chodząca encyklopedia barmańśka. Klasyczne koktajle nie mają przed nim tajemnic. Na co dzień z zamiłowaniem odpowiada o okolicznościach powstania najpopularniejszych koktajli jak Aviation, Vesper Martini czy Last Word zabierając naszych gości w podróż po aromatach i smakach do najdalszych zakątków całego świata.

Natan Gawryś

Whisky Bar 88 to nie tylko whisky, ale i bogata kolekcja innych alkoholi. Między innymi ginu, którego Natan jest największym miłośnikiem.

Z przyjemnością doradzi w wyborze idealnego ginu do Waszego G&T, Dirty Martini, French 75, Negroni oraz wielu innych koktajli, wsłuchując się w Wasze preferencje smakowe oraz chętnie opowie o procesie powstawania ginu zarówno z Wielkopolski jak i z całego świata.

Swieta Zbikowska

Do zespołu Whisky Bar 88 dołączyła stosunkowo niedawno. Swoją energią i osobowością od razu sprawiła jednak, że nasi Goście ją pokochali.

Na co dzień lubi eksperymentować ze smakami. Autorka kilku najpopularniejszych koktajli w naszej karcie. Z nieodstępującym ją uśmiechem zapewnia, że nie ma zamiaru zwalniać tempa i jeszcze nie raz nas zaskoczy.

Jonatan Mróz

Za bar trafił przez przypadek na jednej z Greckich wysp. Tam przygoda przerodziła się w pasje, a pasja w sposób na życie. W trakcie swoich podróży trafił za bar w Irlandii, gdzie pokochał whisky. Swoją pasję rozwijał w barach w Nowym Yorku, by po powrocie do Polski trafić do poznańskiego Whisky Bar 88, z którym związany jest od 2012 roku. Jak sam mówi: Whisky Bar 88 jest nierozerwalną częścią jego historii, tutaj przeżył największe sukcesy i najtrudniejsze chwile. To tutaj ma nadzieje wracać przez kolejne lata aby świętować ważne wydarzenia. 

Prywatnie miłośnik whisky The Balvenie, od zawsze i na zawsze. Od ponad 10 lat prowadzi szkolenia oraz warsztaty, nieustannie propagując wiedzę na temat kultury picia whisky i nie tylko. Z kieliszkiem whisky mu do twarzy.